דיקור הינה שיטה סינית עתיקה בת כ 2000 שנה, בשיטה זו בה אני מחדירים מחטים דקיקות לנקודות אסטרטגיות בגוף. המחטים הינם חד פעמיות ומושלכות להשמדה לאחר כל שימוש במטופל.
הדיקור מבוצע בנקודות ספציפיות הממוקמות על גבי מסלולי האנרגיה הנקראים מרידיאנים המקיפים את כל הגוף מבפנים ומבחוץ, לאורכו ולרוחבו. על פי הרפואה הסינית במרידיאנים זורמת אנרגיה הנקראת צ’י.
הצ’י משמש כזרז לכל התהליכים בגוף האדם. לאורך המרידיאנים נמצאות נקודות הדיקור. גירוי נקודות אלו על ידי המחט מפעיל את המרידיאן וגורם לגוף להתחיל תהליכי ריפוי ושיקום.
טווינא
מטופלים רבים במקביל לכאבים הכרוניים סובלים מכאבי שרירים ומגבלות בתנועה ועל כן טיפולי הפזיותרפיה הסינית משתלבים גם כן בטיפול – טווינא – השיטה לריפוי סיני במגע, המושתת על יסודות הרפואה הסינית ותאוריית המרידיאנים ונקודות הדיקור. הטווינא עוזרת בהפגת כאב בזמן אמת ולטווח הארוך, משפרת את טווחי התנועה בשרירים ובמפרקים וביכולתה להזרים חמצן ודם בצורה יעילה למקומות הנדרשים וליצור הקלה ושיקום ע”י הרפיית השרירים כמו כן אנשים הסובלים מכאב קבוע עם הזמן מפתחים ירידה אנרגטית ברמה הרגשית ועל כן השיטה ידועה ביכולותיה לשפר מצבים אלו ולשחרר תקיעויות רגשיות ולהעלות את מצב הרוח וליצור הרגעה . טיפול הטווינה נעשה על גבי הבגדים וכולל בתוכו מעל 20 טכניקות ומתיחות המיועדות למצבים שונים ולבעיות ספציפיות.
צמחי מרפא
צמחי מרפא הינם צמחים שהתגלו כמרפאים או מועילים לריפוי ומניעה של מחלות שונות. השימוש בצמחי מרפא ידוע כבר לאורך מאות ואלפי שנים, בכל רחבי העולם ליקטו ורקחו צמחים לטיפול במיני תחלואים שונים, לאורך השנים השתמשו בצמחים לסוגי מחלות במסגרת רפואית ובמסגרת עממית ( “תרופות סבתא”). בקליניקה משתמשים ברפואת הצמחים הסינית שמתועדת כ-2500 שנה ומתאימים תרכובות צמחי מרפא לפי אבחנה מותאמת אישית בהסתכלות על האדם כשלם ומתאימים צמחים שתפקידם להקל על הכאב ולשפר את זרימת הדם הדם בגוף ועל ידי כך ניתן לאזן את הכאב הפיזי ולהרגיע את הנפש .
הדרכה ושינוי הרגלי יציבה
בעזרת הרגלי יציבה נכונים ,הנעת המפרקים והשרירים לפני יום העבודה או פעילות גופנית , מתיחות ותרגילים ספציפיים לאזורים אסטרטגיים ניתן למנוע , להקל ולעיתים אף לרפא פגיעה קיימת.
בן מצקי -
מומחה לטיפול בכאב
טיפול ייחודי להשגת תוצאות אמיתיות ולאורך זמן במחלות נוירולוגיות ואורתופדיות שיטה חדשנית ופורצת דרך לטיפול במחלת הפרקינסון